Lekker een weekendje weg maar toch sportief bezig zijn? Dan is een weekend skien de perfecte oplossing. In de wintersportbranche zijn er steeds meer wintersport liefhebbers die ervoor kiezen een weekend te gaan skien in plaats van een hele week naar de sneeuw. Summit Travel maakt deze verandering dagelijks mee op de werkvloer en wil dit graag met u delen.

Verschuiving van short- naar weektrip
De meest bekenden wintersportvakantie is die van zaterdag tot zaterdag. Deze markt is zich echter aan het ontwikkelen naar een vrijdag tot en met zondag vakantie. De short trips zijn namelijk ten opzichte van vorig jaar toegenomen. Tevens zijn de zaterdag tot zaterdag skivakanties afgenomen. Voorheen waren het met name de bedrijven die met personeelsuitjes de keuze maakte voor een korte wintersport. Inmiddels zien we dat ook steeds meer particulieren voor een weekend skien kiezen, dit kan mede door het financiële plaatje komen. Ook de luchtvaartmaatschappijen en accommodatieverschaffers spelen hier goed op in door hun vraag en aanbod aan te passen.


Waarom een wintersport weekend?
De weekendjes skien zijn uitermate geschikt voor liefhebbers die geen tot weinig tijd hebben en toch graag willen genieten van de sneeuw. Daarnaast is er met de keuze voor een wintersport weekend eerder mogelijk om twee keer per jaar op te gaan, dat is helemaal genieten toch? De meeste particulieren die een weekend gaan skien boeken over het algemeen vrij kort van tevoren en kunnen op deze manier beter inspelen op belangrijke factoren zoals de sneeuwzekerheid. Een ander groot voordeel van een weekend is ook dat het minder vrije dagen kost.

Waar kan je heen in een weekend?
Je zal denken in een weekend is het niet de moeite waard om naar Oostenrijk of Frankrijk te gaan. Daar is echter niks van waar, vliegtuigmaatschappen spelen namelijk goed in op de verandering in het boekgedrag. Waar je heel wilt gaan kan je helemaal zelf bepalen en hangt af van persoonlijke voorkeur. Bij een korte skivakantie gaat het in veel gevallen om drie dagen skiën en daardoor kan er ook sneller gekeken worden naar gebieden met een kleiner aantal pistekilometers. Dit maakt het ook financieel aantrekkelijk, als we naar de kosten kijken is een kleiner skigebied ook voordeliger, skipassen zijn hier over het algemeen iets goedkoper is. Dit scheelt natuurlijk weer in de kosten want wintersport staat immers niet te bekend als voordelig. De meest populaire bestemmingen voor een ski weekend zijn o.a gebieden in Frankrijk en Oostenrijk.