Mayrhofen is een van de meest bezochte wintersportplaatsen van Oostenrijk.  De plaats ligt gelegen in het skigebied Zillertal 3000 en beschikt over maar liefst 200 kilometerskipistes. De vele liften en gondels brengen je snel boven. Er zijn rode (66km), blauwe (40 km) en zwarte pistes (30 km), dus zowel beginners als gevorderden hebben genoeg mogelijkheden om te skiën en snowboarden. Je kunt ook lessen volgen op oefenhellingen zodat je de basistechnieken goed onder de knie krijgt. Met behulp van vele sneeuwkanonnen is Mayrofen het hele jaar sneeuwzeker. In de regio zijn in totaal 57 skiliften. Alles is dus goed met elkaar verbonden.

Als je in plaats van een actieve vakantie liever een ontspannen vakantie wilt, kun je naar een binnenzwembad gaan. Hier kun je het hele jaar door zwemmen en ontspannen. Vaak zijn er ook sauna’s bij de zwembaden bij. Na een hete sauna kun je snel het koude water inspringen. Daarnaast worden er in het hoogseizoen vaak theater voorstellingen opgevoerd en kun je naar traditionele Oostenrijkse shows gaan. De acteurs dragen speciale kleding en praten en zingen met een ouderwets accent. Bovendien zijn er bioscopen in Mayrhofen. Als je te moe bent om naar de kroeg te gaan kun je hier een gezellig avondje doorbrengen. Op het moment dat je kiest voor een actieve vakantie ben je niet gebonden aan sporten zoals skiën en snowboarden. Je kunt namelijk ook gaan schaatsen bij de schaatsbaan of gaan langlaufen op de piste. Veel mensen denken dat langlaufen makkelijk is, maar het tegendeel is waar! Langlaufen is namelijk ontzettend zwaar en je hebt hier een goed uithoudingsvermogen voor nodig.

Après-skiën
Voor de feest liefhebber zijn er talloze après-ski mogelijkheden in Mayrhofen. Zowel op de berg als in het dal zijn restaurants en bars gevestigd. Hier kun je genieten van de Oostenrijkse gezelligheid en kun je veel nieuwe mensen ontmoeten. Bovendien kun je de met je vrienden naar de ‘White Lounge’ gaan in het Iglu-hotel. Zoals de naam al doet vermoeden is het Iglu-hotel geheel gemaakt van ijs. Het is dus aan te raden om warme kleding aan te doen als je naar binnen gaat. Aan de bar zijn heerlijke cocktails te verkrijgen. Een goede tip dus! Ook kun je hier ervaren hoe het is om in een iglo te slapen. Verder zijn er verschillende nachtclubs in Mayrhofen zoals ‘Sports Arena Disco’. Deze discotheek heeft maar liefst drie verdiepingen, met op iedere verdieping een andere muziekstijl en aankleding.

Pistes
Professionele skiërs zullen zich waarschijnlijk wagen aan de berg ‘Penken’. Deze berg is erg steil en bevat veel hobbels. Enige ervaring is dus vereist voor deze berg. De allergrootste uitdaging voor skiërs en snowboarders is echter de ‘Harakari’ berg. Deze berg heeft een hellingsgraad van een schokkende 78%! Beginnende wintersporters kunnen de ‘Harakari’ dus beter overslaan. Om deze berg te bedwingen heb je ontzettend veel ervaring en hele sterke benen nodig. Voldoe je niet aan deze eisen? Niet getreurd! Mayrhofen beschikt over talloze blauwe, vlakkere pistes. Ook wanneer je van freestylen houdt zijn er genoeg mogelijkheden.