Saalbach Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm is een van de bekendste wintersportgebieden van Oostenrijk. Een enorm skigebied met 270 kilometer aan piste, authentieke dorpjes, wandelroutes, gezelligheid en lekker eten, het is er allemaal! Saalbach Hinterglemm is dus de perfecte locatie voor jong en oud. Voor de ervaren skiër of snowboarder biedt de piste genoeg uitdaging. Wanneer je echter geen wintersportheld bent zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur en de Oostenrijkse gezelligheid. De dorpen Saalbach en Hinterglemm liggen 3 kilometer uit elkaar en zijn in de loop van de jaren verder naar elkaar toegegroeid. Toch is de sfeer in Saalbach iets anders dan in Hinterglemm. Veel mensen vinden Saalbach iets chiquer dan Hinterglemm. Beide dorpen zijn ideaal gelegen en hebben een eigen karakter.

Meer dan de helft van de pistes zijn geschikt voor beginnende wintersporters (140 km). Daarnaast is de rode piste maar liefst 110 kilometer lang in totaal. Bijna alle pistes komen uit bij de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Zo kun je na een lange dag skiën of snowboarden meteen het terras op lopen. Tegelijkertijd kun je wintersporten goed bewonderen vanaf het terras en heb je altijd een goed uitzicht. In Saalbach en Hinterglemm zijn de liftvoorzieningen perfect. Hierdoor ben je snel op de top van de berg en hoef je bijna nooit te wachten. Ook gaan er tussen 9:00 tot 17:000 pendelbussen op en neer tussen verschillende plaatsen.
Hier kun je als toerist gratis gebruik van maken.

Voorzieningen
In het wintersportgebied zijn meer dan 60 restaurants te vinden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Ook de après-ski mogelijkehden zijn eindeloos. Saalbach en Hinterglemm beschikken over maar liefst 114 bars en 15 discotheken. ’s Middags kun je een heerlijke Oostenrijkse lunch krijgen in een van de vele cafés of restaurants. Vanaf 15:00 lopen de kroegen steeds verder vol en gaan wintersporters door tot ’s avonds laat. Vooral het uitgaansleven in Hinterglemm is erg populair. De GoaβStall is zelfs uitgeroepen tot de beste après-ski kroeg van Europa.

Overige activiteiten
Als je het skiën en snowboarden even beu bent zijn er genoeg andere opties Er worden namelijk speciale activiteiten georganiseerd in Saalbach Hinterglemm. Zo kun je meedoen met een sneeuwscooter tocht of kun je quadrijden door de bergen. Dit zijn spectaculaire manieren om het landschap goed te leren kennen en om van de natuur te genieten. Daarnaast is het mogelijk om te gaan ijskarten, boogschieten of schaatsen. Hoewel deze activiteiten alles behalve standaard zijn is succes gegarandeerd.

Kindvriendelijk
Hoewel Saalbach en Hinterglemm vooral bekend staan om de uitgebreide après-ski mogelijkheden, is de bestemming ook uiterst geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn namelijk verschillende goede skischolen in het wintersport gebied. Daarnaast zijn er voldoende skischolen en oefenpistes waar kinderen veilig hun gang kunnen gaan. Kinderen kunnen ook meedoen met optredens van animatieteams. Het is belangrijk dat ze ook van de vakantie genieten. Via animatieclubs kunnen kinderen makkelijk contact maken met leeftijdsgenootjes met wie ze kunnen spelen. Bovendien is het voor kinderen veel makkelijker om te leren skiën of snowboarden dan voor volwassenen.