De 3 Leukste gebieden in Oostenrijk!

Wie aan wintersport denkt, denkt vaak snel al aan het land Oostenrijk. Een van de wintersport landen bij uitstek bied een breed en gevarieerd aanbod aan skipisten, accomedaties en uiteraard off-piste entertainment zoals après ski en andere activiteiten. Toch zien we tegenwoordig door de pistes bijna het bos niet meer en daarom een overzicht van de leukste skigebieden in dit land.

Mayrhofen

Mayrhofen is een van de meest complete gebieden. Gelegen in het Zillertal kan er in de buurt van dit dorp heel het jaar door geskied worden. Zelfs in de zomer valt er op de Hintertuxer gletscher te genieten van de sneeuw. Daarnaast zijn er in de winter ook meer pistes beschikbaar, waardoor het totaal aan pistes meer dan 136km is. Het verschilt per deel qua drukte, de Penken is bijvoorbeeld de toegangspoort voor het hele gebied en hier kan het in het hoogseizoen dan ook aardig vol zijn. Ski je echter verder naar de Eggalm of Rastkogel dan is de kans groot dat je alle ruimte hebt op de piste. Het gebied kent veel rode pistes, maar er is ook voldoende ruimte voor de beginnende skiër. Voor de gene die een echte uitdaging wil is er de steilste piste van Europa in de vorm van de Harakiri. Na een dag op de piste kan je uiteraard ook goed après skiën in het dorp. Naast de Penkenbahn zit de beroemde Eisbar en verderop is de Brücke Stadl ook een aanrader.

Gerlos

Gerlos, Gelegen op een bergpas hoog in de alpen bied Gerlos sneeuwzekerheid voor iedere Nederlander. Het is een dorp waar dan ook veel Nederlanders op vakantie gaan, dit merk je ook in het uitgaansleven, maar ook op de piste. Zo is de piste voorzien van een Nederlandse uitvinding: de flitspaal. Niet om boetes uit te delen maar om te meten wie het snelst durft te gaan. Het gebied is iets minder geschikt voor beginners omdat er redelijk veel rode pistes zijn, toch is het niet extreem moeilijk en juist een leuke uitdaging om grenzen te verleggen. Voor gezinnen is het iets verder gelegen Köningsleiten een aanrader, dit dorp is net wat rustiger en bied ook veel ruimte aan kinderen.

Kirchberg

Kirchberg is een dorp wat inspiratie gevormd moet hebben voor meerdere schilderijen en ansichtkaarten. Een kerkje, karakteristieke huisjes, een stromende rivier en besneeuwde bergen vormen een prachtig geheel. Het gebied kent veel bos, waardoor het erg mooi is om hier te skiën of te boarden. Ook entertainment is hier voldoende aanwezig, waardoor er goed feestje na een intensieve dag kan worden gevierd.

Meer lezen