Wintersport in Frankrijk
Frankrijk is een land dat bekend staat om de wintersport. Hier komen ieder jaar veel toeristen die komen genieten van de wintersportmogelijkheden. Ben je ook een echte wintersportliefhebber? Dan wordt het nu tijd dat je gaat ontdekken wat voor mooie plaatsen er in Frankrijk zijn. Je kunt met zijn tweeën gaan, maar de wintersport in Frankrijk is ook zeer geschikt voor de kinderen en voor opa en oma. Je ontdekt samen de leukste dingen die je kunt doen in de sneeuw en reken er maar op dat je daar geen spijt van gaat krijgen. De heerlijkste wintersportvakantie kun je hier nu regelen en daar ga je volop van genieten.

Waar ga je op wintersport in Frankrijk?
Frankrijk is een land waar volop genoten kan worden van de wintersport. De vraag is alleen waar ga je nu precies naar toe. Er zijn een groot aantal gebieden waar ieder jaar veel toeristen naar toe gaan, maar je kunt ook een gebied kiezen waar niet zoveel mensen komen en waar het dus wat rustiger is. Als je de kinderen meeneemt dan kun je ook een gebied kiezen waar het erg kindvriendelijk is en waar bijvoorbeeld speciale skilessen worden gegeven voor kinderen. Je kunt ook een wat rustigere bestemming uitkiezen waar bijvoorbeeld juist geen kinderen komen. Maar dat zijn vaak punten die voor zich spreken, je hebt vaak al een idee wat je wilt en zeker wat je niet wilt. Maar hoe ga je naar de wintersport toe? Je kunt met de auto gaan en dan moet je denken aan de winterbanden, maar je kunt ook met het vliegtuig gaan, maar dan moet je er aan denken dat je niet teveel bagage meeneemt of je moet volop bijbetalen of je gaat met de trein of met de bus. Veel mensen die met de bus gaan kiezen voor een georganiseerde reis, dan kun je alle spullen meenemen, ook je skispullen. Daar is dan namelijk al rekening mee gehouden qua ruimte in de bagageruimte van de bus.

wintersport frankrijk

Tips voor de wintersportvakantie in Frankrijk
Ben je benieuwd naar een wintersportvakantie in Frankrijk? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips kun je van tevoren doornemen en dan ga je zorgeloos op vakantie. Je vakantie begint eigenlijk al thuis: het boeken is de voorpret. Naarmate de tijd verstrijkt krijg je steeds meer vakantiekriebels en de stress laat je thuis.

De tips:
– Het eerste aandachtspunt is het vervoer naar de wintersportvakantie in Frankrijk. Je kunt namelijk met de auto gaan, hierbij is het van belang dat je denkt aan de winterbanden. Het kan zijn dat je ook sneeuwkettingen nodig hebt, dit kun je bij de ANWB altijd opvragen, zorg dat je deze ook op tijd in je bezit hebt want het kan verplicht zijn in het land als er veel sneeuw is gevallen. Je kunt de wintersportvakantie in Frankrijk ook beginnen in de trein. Je neemt dan alle spullen mee in de trein en dan begin je sowieso zorgeloos. Je kunt in Nederland en in België op verschillende plaatsen instappen en dan blijf je tot aan Parijs of een ander station zitten. Dan kun je overstappen naar de plaats van bestemming en dan heb je niets meer om je zorgen over te maken. Je kunt uiteraard ook met vliegtuig gaan, dan neem je je spullen mee of je huurt alle spullen op de wintersportvakantie in Frankrijk.
– Gaan de kinderen mee? Zorg dat je voldoende droge kleding bij hebt. Ook al heb je een waterdicht pak, schone kleding is wel prettig want je krijgt het wel warm van de inspanning die je de hele dag levert. Neem ook voldoende speelgoed e.d. mee voor de kinderen.
– Kijk wat er in de buurt te doen is, je kunt dan ook een halve dag of een hele dag een ander uitstapje maken. Er zijn veel bezienswaardigheden waar je van kunt genieten met het hele gezin.
– Zorg dat je de verzekeringspapieren en reispapieren bij de hand hebt.
– Boek op tijd een appartement of chalet zodat je voldoende ruimte hebt om te verblijven. Als je zelf graag wilt koken tijdens de wintersportvakantie in Frankrijk dan kun je het beste zoeken naar een appartement waar dat mogelijk is. Je kunt ook kijken of dat er een supermarkt in de buurt is zodat je iedere dag verse broodjes kunt halen. Het is prettig dat je dan niet ver weg hoeft anders ben je daar teveel tijd aan kwijt op vakantie.
– Vraag na of dat er skilessen e.d. worden gegeven, ook voor de kinderen zodat zij zich na een paar lessen zelf kunnen redden in de sneeuw.
– Kijk of dat de skipassen meteen zijn geregeld of dat je deze nog apart aan moet vragen.
– Controleer de skispullen, past alles nog? Anders op tijd nieuwe kopen, dat kan ook op internet, tweedehands, stukken goedkoper!