Algemene informatie
Het Franse dorpje Avoriaz is een typisch Frans skigebied dat je kunt herkennen aan de jaren ’70 appartementen. Hoewel niet iedereen enthousiast is over de architectuur, is Avoriaz perfect gelegen tegen de berg en en heeft het skidorp een unieke sfeer. Veel wintersporters gaan naar Avoriaz voor de goede ligging, sneeuwzekerheid en de ligging van de accommodaties. Je kunt namelijk gemakkelijk vanuit je bed de piste op skiën. Avoriaz maakt deel uit van het skigebied Portes du Soleil en ligt midden in de Alpen. De wijk ‘Centre’ is de gezelligste wijk. Hier vind je drukke terrassen en restaurants. Wanneer je opzoek bent naar rust, kun je het beste in de wijk ‘La Falaise’ verblijven. Naast skiën is het mogelijk om te snowboarden of te sleeën. Ook voor wandelaars is Avoriaz een geschikte bestemming. Omdat het skigebied midden in de natuur ligt kun je genieten van de ongerepte natuur, knusse berghutten en besneeuwde sparrenbossen.

Wintersport
Verder ligt Avoriaz op 1800 meter hoogte, en is het skidorp compleet autovrij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verkeer en je kunt in alle rust van je wintersportvakantie genieten. De hoogste piste van de Avoriaz is 2466 meter hoog. Wie deze hoge berg, de Hauts Forts, wil bedwingen moet veel ervaring en een goede conditie hebben. Beginners kunnen deze berg beter overslaan. Ook heb je vanaf Avoriaz een goed uitzicht op de Mont Blanc. Wie in is voor een uitdaging en zijn/haar vaardigheden op de proef wil stellen kan zich wagen aan de muur van Avoriaz. Deze wereldberoemde piste met hobbels heeft een indrukwekkende hellingsgraad van 76%! Daarnaast is er een hoogteverschil van maar liefst 400 meter.

In totaal bestaat het skigebied uit 123 kilometer aan blauwe pistes, 350 kilometer aan rode pistes en 70 kilometer aan zwarte pistes. Er zijn 102 sleepliften, 81 stoeltjesliften en 13 gondels aanwezig. Ook zijn er voor beginners veel mogelijkheden om skilessen of snowboardlessen te nemen. Snowboarders kunnen bovendien gebruik maken van een van de 5 freestyle zones. Hier kun je al je stunts laten zien in de halfpipe en de boardercross.

Overige activiteiten
Je hoeft je in het skidorp Avoriaz zeker niet te vervelen! Als je geen zin meer hebt om te skiën of te snowboarden, kun je onder andere gebruik maken van de ijsbaan of het zwembad. Aquariaz is een gloednieuw zwemparadijs met talloze glijbanen, een binnenzwembad, een buitenzwembad en een waterspeeltuin. Kinderen zullen zich hier prima kunnen vermaken. Ook kleine kinderen worden vermaakt bij de kinderopvang. Daarnaast zijn er veel winkelmogelijkheden. Heb je dus nieuwe skikleding nodig of ben je opzoek naar een leuk souvenir? Hier zijn genoeg mogelijkheden voor! De meeste terrassen hebben uitzicht op de pistes. In totaal zijn er 30 restaurants waar je kunt genieten van de Franse keuken en tegelijkertijd een prachtig uitzicht hebt op de bergen en de afdalende skiërs. ’s Avonds worden een aantal van deze restaurants omgetoverd tot bar. In Avoriaz kun je tot in de late uurtjes après-skiën. In het dorp zijn 10 bars en 1 discotheek te vinden.

 

Meer lezen