De mooiste pistes van Frankrijk

Bij Frankrijk denk je als snel aan kamperen in de zomer, of een romantisch weekendje Parijs, toch heeft dit land ook in de winter heel veel te bieden. Het zuid-oosten van Frankrijk ligt in het hoogste gedeelte van de Alpen. Met de Mont Blanc als absolute piek wordt een grote sneeuwzekerheid en een uitgebreid aanbod aan pistes gegarandeerd. Hieronder worden een aantal van de leukste skigebieden uitgelicht.

Alpe d’huez

Alpe d’huez is met name bekend om zijn legendarische beklimming in de Tour de France, maar in de winter kan je hier ook leuk afdalen. Het gebied kent een zeer uitgebreid aanbod van pistes, met voor ieder wat wils. Door de enorme omvang van het skigebied zijn lange toertochten ook mogelijk. De Sarenne is een aanrader, deze zwarte piste is met 19 kilometer de langste van Europa en brengt je vanaf de top helemaal terug het dorp in.

Les Deux Alpes

De naam zegt het al, het dorp ligt ingeklemd tussen 2 toppen. Op beide bergen is het mogelijk om te skiën en ze zijn onder andere verbonden met een viaduct dwars door het dorp heen. Meer dan 40 liften zorgen voor voldoende variatie tijdens de wintersport en ook het dorp zelf bied voldoende entertainment. La grotte du Yeti bied ruimte voor feest tot in de late uurtjes en er zijn ook voldoende mogelijkheden om lekker te eten. De pistes bieden voldoende ruimte voor beginners, maar ook de gevorderde wintersporter kan hier zijn uitdaging vinden.

Flaine

Flaine is een stuk kleiner dan de eerder beschreven dorpen, maar door zijn directe ligging aan de pistes wel een uitstekende optie voor de skiliefhebber. Het dorp zelf is strak en vooral functioneel ontworpen, maar bied door zijn hogere ligging wel heel erg sneeuwzeker. Vanaf bijna elke accommodatie zit je direct op de piste of bij een skilift. Het gebied kent ook veel variatie en de mogelijkheid tot langere afdalingen.

Val Thorens

Op 2300 meter ligt Val Thorens praktisch tussen hemel en aarde in. Het dorp is onderdeel van het grootse skigebied ter wereld: Les 3 Vallées, door zijn hoogte is er een grootte sneeuwzekerheid en het dorp is ook bekend om zijn beruchte feesten. Met meer dan 600km aan pistes is er geen gebrek aan variatie, de verdeling makkelijk moeilijk is ongeveer 50-50.

Meer lezen