Val Thorens, wat deel uitmaakt van het Vanoise National Park, is een van de populairste skigebieden van Frankrijk. Het gebied is al jarenlang erg toeristisch en is voorzien van supermarkten, sportwinkels, zwembaden, bowling banen en een bioscoop. Je zult hier dus niet snel iets te kort komen! Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte en is dan ook altijd sneeuwzeker. Dit trekt veel ski- en snowboardliefhebbers aan en het is dan ook het gehele jaar door druk in Val Thorens. In totaal zijn er 71 sleepliften, 70 stoelliften en 40 gondelliften in het skigebied. Daarnaast beschikt Val Thorens over 606 kilometer aan pistes. Het grootste deel hiervan is blauwe piste (317 km), 35% is rode piste (215 km) en 12% is zwarte piste (74 km). De wintersport plaats is volledig gericht op toerisme. Als gevolg van deze drukte hangt er een behoorlijk prijskaartje aan een verblijf in de wintersportplaats.

Après-ski                                                
Val Thorens staat niet alleen bekend om haar sneeuwzekerheid en toerisme. De après-ski gelegenheden zijn namelijk uitstekend in dit wintersportgebied. Nadat je je de hele dag hebt vermaakt op de piste kun je meteen de kroeg induiken. De cafés en barren in het dorp zijn s’ middags al open en gaan tot in de late uurtjes door. Er hangt altijd een gemoedelijke en gezellige sfeer in Val Thorens en veel wintersporters komen hier dan ook ieder jaar terug. Naast kroegen en cafés zijn er veel goede restaurants. Hier kun na een lange en vermoeiende dag op de piste van de heerlijke Franse keuken genieten en tot rust komen. Ook voor jonge kinderen is er genoeg vermaak. Verschillende hotels hebben animatie teams en op bepaalde dagen van de week zijn er optredens.

Hotels
Het is niet moeilijk om in Val Thorens een goede accommodatie te vinden. Er worden hotels, hostels en chalets aangeboden voor verschillende prijsklassen. Vanaf de meeste accommodaties heb je direct toegang tot de piste. Je hoeft dus niet extra vroeg uit bed om een parkeerplaats te vinden. Omdat de prijzen snel stijgen is het aan te raden om zo vroeg mogelijk een kamer te boeken. Zo ben je verzekerd van goede plek. Veel toeristen boeken hun hotel meer dan een jaar vooruit. Het is belangrijk om er over na te denken of je een rustig hotel wil of een hotel met veel drukte en evenementen. Veel hotels zijn namelijk speciaal gericht op jongeren. Dit staat meestal wel duidelijk in de recensies van het hotel. Wanneer je deze feestdrukte liever wil vermijden kun je beter opzoek gaan naar een rustig gelegen hotel.

Dutchweek
Ieder jaar wordt er in Val Thorens een Nederlandse week georganiseerd. Deze Dutchweek is een echt begrip geworden! Wie samen met duizenden Nederlanders wil genieten van sneeuw, volle terrassen en de gezelligste feestjes kan de Dutchweek niet missen. Dit is de perfecte manier om het wintersportseizoen goed af te sluiten samen met vrienden en familie. Gezelligheid staat voorop en de sfeer is geweldig. Of je nu van Nederlandse muziek, techno of dance houdt; er is voor ieder wat wils.