Kaprun is een ontzettend populaire wintersport bestemming voor Nederlanders. Veel Nederlanders keren ieder jaar terug naar de regio. Het skigebied bestaat uit 140 kilometer aan pistes. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te skiën, snowboarden of sleeën. Het hoogste punt van Kaprun ligt op 3029 meter. Door deze hoge ligging en de aanwezigheid van een gletsjer is de regio heel erg sneeuwzeker. Hoewel de pistes van Kaprun minder uitgebreid zijn dan van bijvoorbeeld Saalbach en Hinterglemm, zijn de blauwe pistes 57 kilometer lang. Bovendien is de rode piste 58 kilometer lang en is de zwarte piste 23 kilometer lang. In totaal zijn er 14 sleepliften, 18 stoeltjes liften en 14 gondels. Het wintersportgebied is in trek bij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen door de diverse pistes en overige activiteiten.

Familie vakantie
Veel gezinnen gaan met hun kinderen naar Kaprun op vakantie omdat er veel blauwe skipistes zijn. De Maiskogel is een overzichtelijke berg voor beginners. Voor kinderen is deze berg de ideale plek om te leren skiën of snowboarden zonder bang te hoeven zijn voor botsingen. Daarnaast is de berg redelijk vlak waardoor beginners kunnen oefenen om bochten te maken en te remmen. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust gevoel op de berg laten spelen. Hele jonge kinderen kunnen ook naar de kinderopvang gebracht worden. Enthousiaste animatieteams staan hier voor ze klaar. De kinderen zullen zich geen moment vervelen! Ondertussen kun jij lekker genieten op het terras of op de piste.

Bars en restaurants
Aan het einde van de dag kun je in Kaprun leuk uitgaan. Er zijn kleine kroegjes maar ook grotere discotheken. In totaal zijn er meer dan 25 après-ski gelegenheden. Het hele jaar door is er wel iets te doen. Ga bijvoorbeeld naar Pavillon Kaprun. Dit is een bar en een restaurant in één waar je de lekkerste maaltijden en drankjes kunt bestellen. ’s Avonds worden alle tafels en stoelen weggehaald en veranderd het restaurant in een bar. Samen met andere wintersporters kun je hier tot laat feesten. Zo hoef je niet meteen terug te gaan naar je hotelkamer en kun je eerst een verfrissend drankje drinken. Alle bars bevinden zich dichtbij de hotels en resorts dus je kan vanuit je kamer zo naar de skihutten lopen.

Activiteiten
Als wintersport niet echt je ding is maar je toch wilt genieten van een heerlijke vakantie in Kaprun kun je naar een wellness resort gaan. Tauern Spa Kaprun is een ontzettend groot wellness resort met verschillende binnenbaden, buitenbaden, sauna’s en ontspanningsruimtes. Een bezoekje aan een wellness centrum is de perfecte manier om helemaal tot rust te komen. Daarnaast heb je vanuit Tauern Spa een prachtig uitzicht over Tauern National Park. Wie tijdens de vakantie naar de sportschool wil gaan kan hier ook gebruik maken van de fitness ruimte. Bovendien zijn er in de regio adembenemende wandelpaden te vinden. Tijdens deze wandeltochten kun je volop van de natuur genieten. Andere activiteiten zijn langlaufen en rodelen. Er is een grote rodelbaan aangelegd in Kaprun. Als je het skiën en snowboarden even beu bent kun je dus genoeg andere activiteiten ondernemen.