Wintersport met kinderen
Als je met de kinderen op wintersport gaat, dan is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Kinderen kunnen nogal onstuimig zijn en van alles willen, maar het is belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden zeker in een ander land. Het ligt ook een beetje aan de leeftijd van de kinderen, maar als de kinderen zelf kunnen skiën of snowboarden dan is dat natuurlijk de leukste tijd van de wintersport. De kinderen kunnen zelf op les gaan en na een paar lessen kunnen ze zich ook redden op een snowboard of op de ski’s. Het is voor hen dan ook een leuke en leerzame vakantie, je gaat samen de sneeuw in en tussendoor wat pauzes inlassen. Je zult merken dat de kinderen vol zitten met verhalen over het skiën en hoe goed het gaat. Het is voor hen dan ook een hele opgave, de reis naar het land, de eerste keer skiën en dan zoveel sneeuw bij elkaar. Op tijd naar bed is voor hen dan ook geen verkeerde keuze! De wintersport met de kinderen kan namelijk een leuke bezigheid zijn, zeker wanneer je allemaal echt van wintersport houdt en gaat genieten van deze tijd. Veel mensen kijken er echt naar uit om weer op wintersport te kunnen gaan en nemen dan extra weken vrij zodat ze langer naar Oostenrijk of Frankrijk kunnen gaan bijvoorbeeld.

wintersport met kinderen

Waar let je op bij de wintersport met kinderen?
Gaan de kinderen mee op wintersport dan is het belangrijk dat je een huis, appartement of chalet huurt met voldoende leefruimte. Kinderen moeten niet verplicht zijn om te blijven zitten, zij moeten de ruimte krijgen om te spelen zonder dat ze anderen tot last zijn. Je kent zelf je kinderen het beste, daarom bepaal jij hoe je naar de wintersportplaats reist: per auto, trein, bus of vliegtuig? Voor al deze mogelijkheden zijn er voor- en nadelen te bedenken. Gaat de hond ook mee, informeer dan goed naar de regels die daarvoor gelden, zodat je niet ter plekke voor onaangename verrassingen komt te staan. Neem voldoende warme kleding mee en speelgoed voor de uurtjes dat je binnen bent. Pas voor de zekerheid de kleding van de vorige winter, kinderen groeien namelijk erg hard. Het is erg vervelend als je op je vakantieadres ontdekt dat het skipak niet meer past en een kniebroek is geworden. Vergeet de zonnebrillen (skibrillen) niet, ook kinderogen zijn zeer kwetsbaar. Bereid je kinderen goed voor op de aankomende vakantie. Ook hierbij geldt dat je zelf het beste weet wat je bij welk kind moet doen.
Bij het boeken van een wintersportvakantie met kinderen kijk je natuurlijk of er voor hen genoeg activiteiten in de buurt van je vakantie adres zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan skilessen voor kinderen. Daar zullen zij van “smullen”. De skilessen zijn niet alleen leuk maar ook erg nuttig. Kinderen leren er veel van, zij leren vallen en opstaan op de juiste manier. Zij leren de goede technieken aan, waar zij ook op latere leeftijd nog profijt van hebben.

Wat moet je meenemen als de kinderen mee gaan op wintersport?
Begin ruim van te voren met het klaarzetten van de spullen voor de wintersportvakantie. Maak een lijstje en telkens als je weer ergens aan denkt schrijf je dat erbij, zo vergeet je straks niets. Pas de dag voordat je vertrekt pak je alles goed in en vink je dat op je lijstje aan. Gaan je kinderen mee, dan heb je natuurlijk meer nodig dan wanneer je alleen gaat of met twee personen. Jij moet voor de kinderen denken wat ze nodig hebben! Ten minste dat denken de meeste ouders. Toch kunnen kinderen op een bepaalde leeftijd al best zelf met ideeën komen. Laat je kinderen zelf ook wat verantwoording nemen en laat hen helpen. Zeker wat betreft speelgoed en boeken kunnen ze best zelf bepalen wat er mee genomen moet worden. Wat betreft de kleding is het verstandig om zeker de wintersportkleding, die een heel jaar niet gedragen is, te passen. Ook de snowboots horen hierbij, wanneer deze te strak zitten zal geen enkel kind ze willen dragen. Zonnebrillen mogen zeker niet vergeten worden. Het zonlicht, dat weerkaatst in de sneeuw, kan veel schade aan de ogen toebrengen. Als je naar de wintersport gaat is het goed dat je veel laagjes kleding over elkaar heen draagt, denk daarbij aan thermo ondergoed, ook voor de kinderen. Neem je een baby mee, dan moet jij er extra op letten dat hij of zij warm genoeg blijft. Een baby beweegt namelijk veel minder dan de wat oudere kinderen.

 

Meer lezen