De wintersport staat bijna voor de deur. Bent u nog niet zo’n ervaren skiër of snowboarder of staan de kids dit jaar voor het eerst op de latten? Dan kunt u natuurlijk les nemen om de kunst snel onder de knie te krijgen. Ook gevorderden kunnen terecht bij de vele skischolen in de verschillende skigebieden in Frankrijk. Hoe vindt u de skileraar die het beste bij u of uw kinderen past? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Win informatie in
Vooraf kunt u op de website van de verhuurder van uw wintersportchalet, de plaatselijke VVV en het skigebied veel informatie vinden over de skischolen met Nederlands sprekende leraren. Ook als u aangekomen bent op de plaats van bestemming, kunt u navraag doen bij de VVV. Het personeel van de skiverhuur kan u eveneens helpen aan de naam van een geschikte school of specifieke leraar. Geef daarbij aan op welk niveau u een skileraar zoekt en welke andere wensen u heeft. Er wordt bijvoorbeeld ook lesgegeven in freestyle!

Taalprobleem?
Als blijkt dat er in het gebied waar u verblijft geen Nederlands sprekende leraren beschikbaar zijn, hoeft dat geen probleem te zijn. Kies dan voor een jonge(re) leraar. Over het algemeen beheersen zij meerdere talen en de kans is groot dat uw skileraar wel Engels spreekt. Dat is in ieder geval een stuk makkelijker te begrijpen dan de Franse taal!

Daarnaast gaat het bij skiën en snowboarden vooral om het ‘doen’. Als de leraar laat zien hoe u een mooie bocht draait of af kunt remmen, kunt u de bewegingen nadoen. Mocht u iets niet begrijpen, dan kunt u dat kenbaar maken met gebaren. U bent zeker niet de eerste die de Franse taal niet beheerst, dus de skileraren hebben hier ervaring mee. Wist u dat de meeste kinderen overigens leren door na te doen? Een Franstalige leraar hoeft dus geen enkel bezwaar te zijn en wellicht steken de kids er nog een woordje Frans van op!

Meer lezen